Woningen

vraagprijs € 1.000.000 kosten koper
verkocht

Beschrijving van Egelantiersgracht 103

Wegens een overweldigende interesse kunnen we helaas geen bezichtigingen afspraken maken.

Due to an overwhelming interest we can not book viewing appointments anymore.


Charmant, geheel pand aan de Egelantiersgracht met een rijke historie. Midden in de door menig Amsterdammer bezongen Jordaan, staat dit prachtige en goed onderhouden grachtenpand van meer dan vierhonderd jaar oud met klokgevel. Ruim en romantisch wonen in het hart van de stad op een van de mooiste grachten van Amsterdam. Kenmerkend is het magnifieke uitzicht op de gracht, waar u zich ook in het huis bevindt. Doordat de meeste kamers aan twee kanten ramen hebben, is de woning opmerkelijk licht. De bordestrap vóór het huis is de ideale plek om in de late middagzon een drankje te drinken, buurtbewoners te ontmoeten en te genieten van de langsvarende bootjes.

KENMERKEN
- Fantastisch geheel pand met maar liefst 5 woonverdiepingen en een souterrain.
- Gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht
- Rijksmonument
- Midden in de gezellige Jordaan, maar buiten de drukke zones
- Uitzicht op de gracht en zeventiende-eeuws Amsterdam
- Goed werkende open haard
- Groot terras ca. 30 m2
- Fraaie en bijzonder lichte werkkamer op de zolderverdieping
- Ruim souterrain
- Oplevering in overleg

INDELING
U komt binnen op de bel-etage in de gezellige woonkeuken, waar iedereen zich meteen welkom voelt. De vide met de metershoge raampartij geeft een zeer ruimtelijk gevoel en zorgt voor veel licht. Aansluitend op de keuken bevindt zich de ruime bijkeuken met inbouwkasten, een toilet en een ruime badkamer met ligbad alsmede een extra toilet. Ook is er een extra ruimte die nu in gebruik is als was- en strijkkamer. Vanuit de knusse woonkamer op de entresol, met een fraaie open haard, heeft u een prachtig uitzicht over de gracht. Tevens vindt u hier de toegang tot het terras met een mediterrane uitstraling. Dit terras is maar liefst 30 m2 groot en nodigt uit tot heerlijk buiten borrelen of eten. Op de tweede verdieping bevindt zich een grote slaapkamer met een prettige werkplek. Op de derde verdieping komt u in een slaapkamer met twee inbouwkasten. Aansluitend een verzorgde badkamer met douche en toilet.
Tot slot een spectaculaire zolderverdieping met zicht op de zeventiende-eeuwse balkenconstructie. Dit is een unieke werkruimte. Hier is ook een entresol met een extra slaapplek voor twee personen.
Het ruime souterrain is bereikbaar via een trapje naast de voordeur. Deze is geschikt als berging, washok of hobbyruimte.


OMGEVING
Gelegen in het centrum van Amsterdam in de gezellige Jordaan, aan de mooie Egelantiersgracht. Deze populaire buurt kenmerkt zich door sfeervolle straatjes en oude, karakteristieke huizen met charmante gevels.
Een prettig woongebied met op loopafstand veel winkels. Er is een biologische markt (op zaterdag) op de Noordermarkt en de weekmarkt op de Lindengracht. De Haarlemmerstraat, de Negen Straatjes en de Dam zijn vlakbij. Er zijn veel restaurantjes in de buurt met voor elk wat wils.
Het is een buurt waar een drankje wordt gedronken in het café om de hoek of op de stoep met de buren. Er zijn vier goede basisscholen, waarvan de Theo Thijssenschool op twee minuten lopen is.
De buurt biedt veel cultuur en recreatie. Het Westerpark is een plek om een openluchtconcert bij te wonen, te sporten en lekker te wandelen. Door de goede verbinding van het openbaar vervoer zijn alle delen van de stad heel gemakkelijk te bereiken. Er stoppen meerdere tram- en buslijnen op korte loopafstand van de woning. Het centraal station is bereikbaar in slechts 10 minuten. Met de auto bent u snel op de Ring A10.

HISTORIE
Het huis is rond 1617 gebouwd door de timmerman Jan Hendricksz, die ook het ernaast gelegen Sint Andrieshofje heeft gebouwd. Op een kaart van Amsterdam uit 1625 is het huis duidelijk te zien. Het huis was een van de eerste huizen in de nieuwe wijk de Jordaan, waarvan de aanleg in 1613 was gestart.
Lang waren de woonomstandigheden in de Jordaan slecht. Maar vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw keerde het tij en is de wijk al decennia een zeer gewilde woonomgeving.
In 1995 is een stuk grond achter de woning verworven en zijn twee kadastrale percelen aan de woning toegevoegd. Dit grondstuk werd geheel onderheid, waarna de woning is uitgebreid met bijkeuken, een extra badkamer en toilet. Door die actie kon ook het ruime terras aan de achterzijde worden aangelegd.
Het huis, in miniatuur, heeft jarenlang in Madurodam gestaan.

Kenmerken

Overdracht
verkocht
€ 1.000.000 kosten koper
in overleg
Oppervlaktes en inhoud
109
407
Bouw
bestaande bouw
1617
Indeling
5
3