Mijn favorieten

Uw woning verhuren


Naast de bekende aan- en verkoop van woningen bestaat er ook de mogelijkheid om uw woning te verhuren. Bijvoorbeeld wanneer u voor een korte of langere periode naar het buitenland gaat of gaat samenwonen, en uw woning (nog) niet wilt verkopen.

Het verhuren van woonruimte is aan vele regels gebonden. U heeft misschien toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker, maar ook de gemeente Amsterdam heeft haar eisen en regels waar u zich aan moet houden. Een van die regels is dat een woning zich in de vrije sector bevindt ofwel of het een woning met een geliberaliseerde huurprijs betreft. Dit wordt getoetst aan een zogenoemd puntensysteem, woningen kleiner dan 75 m2 voldoen hier veelal niet aan en vallen onder de normen van sociale huurwoningen. Daarnaast is er ook nog de huurwet die huurders in Nederland beschermt. Deze huurbescherming kan gevolgen voor u hebben als u uw woning verhuurt.
Ondanks de bestaande wet- en regelgeving is het verhuren van woningen in de vrije sector goed mogelijk en kan ook lucratief zijn. Makelaarskantoor Babs Persoons is gespecialiseerd in het verhuren van luxe gestoffeerde en/of gemeubileerde woningen aan de Amsterdamse grachtengordel maar ook daarbuiten.
Wilt u weten of uw woning geschikt is voor luxe verhuur en wilt u weten van wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte huurder.