Woningen

vraagprijs € 1.075.000 kosten koper
verkocht

Beschrijving van Oudezijds Voorburgwal 233-A

Fraai, zeer luxe woning op het mooiste en rustigste gedeelte van de oudste gracht van Amsterdam. Midden in het bruisende centrum, maar toch in een oase van rust. Deze buurt kenmerkt zich door een gezellige en sociale omgeving, waar men de buren nog kent en groet. Het monumentale gebouw staat naast de Agnietenkapel, een middeleeuwse dubbelkapel, die thans in gebruik is voor academische plechtigheden van de Universiteit van Amsterdam.

Het appartement is zeer luxe afgewerkt met behoud van de originele details. De op maat gemaakte keuken is zeer luxe uitgerust met onder meer Miele keuken apparatuur. Door het gehele souterrain ligt een marmeren vloer, deze is volledig voorzien van vloerverwarming. Zowel in het souterrain als in de woonkamer bevindt zich een prachtig gedetailleerde, op hout gestookte, open haard. De geweldig ruime design badkamer is uitgerust met ligbad, dubbele wastafel, tweede toilet, stort douche en veel kastruimte. De woning heeft een dubbele entree en is verdeeld over meerdere verdiepingen. Tussen het voor- en achterhuis zit het trappenhuis en een patio, die door de gehele woning voor veel licht zorgt.

KENMERKEN
• Gebruiksoppervlakte 168 m2 (ingemeten volgens de meetinstructie NEN 2580)
• Eigen grond.
• Het gehele pand is in 2000 volledig gerenoveerd, waarbij ook de fundering is vernieuwd.
• Er zijn twee, op hout gestookte, open haarden
• Uniek uitzicht op een van Amsterdams oudste grachten.
• Rijksmonument en beschermd stadsgezicht.
• Bouwjaar ca. 1730.
• Gezonde en actieve VVE, 3 leden, MJOP aanwezig
• Oplevering in overleg.

LIGGING
Een unieke, stedelijke, locatie met een dorps karakter. Op loopafstand bevinden zich de Amstel, Nieuwmarkt en Utrechtsestraat. Gelegen aan een gezellig, mooi en rustig gedeelte van de Oudezijds Voorburgwal, in een van de oudste delen van het centrum van Amsterdam. Winkelstraten, restaurants en openbaar vervoer liggen op loopafstand. Zaterdagochtend is er op de Nieuwmarkt de bekende biologische markt. De Oudezijds Voorburgwal is tevens de perfecte locatie om het rijke en culturele leven van Amsterdam te ervaren. De bereikbaarheid met openbaar vervoer is uitstekend. Het Centraal station ligt op loopafstand, maar is nog sneller te bereiken via de om de hoek gelegen tram- en de Noord-Zuidlijn halte 'Rokin'. De metro reistijd naar de Zuidas bedraagt nog geen 10 minuten. De ringweg A10 is snel met de auto te bereiken via de IJ-tunnel.

Kenmerken

Overdracht
verkocht
€ 1.075.000 kosten koper
in overleg
Oppervlaktes en inhoud
168
586
Bouw
benedenwoning
bestaande bouw
1730
Indeling
5
2
3