Woningen

vraagprijs € 1.800.000 kosten koper
verkocht

Beschrijving van Prinsengracht 1003

"Once in a lifetime....."

Geheel Prinsengrachtpand met heerlijke diepe achtertuin en tuinhuis.

Op het rustige gedeelte van de Prinsengracht, direct om de hoek van het Amstelveld, staat dit fraaie grachtenpand uit 1680. Het pand is onderdeel van een halsgevelvijfling, echter is 1003 in 1800 voorzien van een rechte lijst, de stoep met trap en tweede ingang zijn nog wel allemaal in organel staat. Deze prachtige woning heeft nog veel meer details uit een ver verleden, de plafonds op de eerste verdieping, alsmede als de oude houten vloer in de woonkamer zijn een lust voor het oog. Op de begane grond een heerlijk ruime woonkeuken met toegang tot de prachtige tuin. Achter in de tuin een zeer functioneel tuinhuis, hierin bevindt zich een eigen douche en toilet. De tuin is fraai ingericht en met veel liefde onderhouden. De huidige eigenaren hebben het pand zorgvuldig onderhouden en daarbij kosten nog moeite gespaard. De unieke voorzet ramen en degelijke zonneweringen zijn hier een goed voorbeeld van.
Ondanks de centrale ligging in het midden van de stad is het een buurt met een opvallend rustige, bijna dorpachtige atmosfeer. Hier kent men de buren nog en maakt men ook graag een praatje als je op je bankje op de trap van het zonnetje geniet.

BIJZONDERHEDEN
- Goed onderhouden rijksmonumentaal pand met diepe tuin en tuinhuis
- Courante locatie, gelegen nabij Amstelveld, de Utrechtsestraat en de Vijzelstraat (station Noord-Zuid lijn)
- Heerlijke diepe tuin van circa 18 meter, diep genoeg om van de zomerzon te kunnen genieten
- Eigen tuinhuis met toilet en douche
- Gelegen op eigen grond
- Oplevering in overleg
- Meetrapport beschikbaar
- In de koopovereenkomst zal een 'as is' clausule worden opgenomen. 

LOCATIE
Dit gebouw heeft een ideale ligging op een rustig deel van de Prinsengracht. Om de hoek is het prachtige Amstelveld, de Amstelkerk en de gezellige Utrechtsestraat met zijn leuke winkel- en restaurant aanbod. Ook diverse trekpleisters als theater Carré, de Stopera, het Museumplein en de Hermitage bevinden zich op loopafstand. Uitstekend, op loopafstand openbaar vervoer, verbindingen zoals: de Noord/Zuidlijn (binnen 5 minuten op Amsterdam Centraal) en diverse tram- en buslijnen. Diverse uitvalswegen richting de Ring A10.

Kenmerken

Overdracht
verkocht
€ 1.800.000 kosten koper
in overleg
Oppervlaktes en inhoud
232
903
Bouw
bestaande bouw
1680
Indeling
7
6